Never Mind i stormvind over heterokys-forbud « panbladet.dk | LGBT Danmarks nyheds- og kultursite

Never Mind i stormvind over heterokys-forbud

Fredag nat på Never Mind Gay Club i København fik et heteroseksuelt par at vide, at de ikke måtte kysse på den populære homobar. Derefter blev de og deres venner, der også inkluderede homoseksuelle, smidt ud af baren. Nu er sagen dog kommet i mediernes søgelys, og forbuddet diskuteres flere steder.

Tirsdag den 17. april kunne man på homotropolis.com læse historien om et heteroseksuelt par, der af dørmanden blev nægtet at kysse hinanden på Never Mind Gay Club i København. De var taget i byen med et andet heteroseksuelt par og to homoseksuelle venner.

Dørmanden forklarede at homostedet modtog mange mails fra homoseksuelle, der klagede over heteroseksuelle gæster, og at ejerne har ret til at bestemme, hvem der må kysse eller ej på deres bar.

Mathilde Karlsen Hansen, den ene halvdel af det heteroseksuelle par følte sig dybt krænket og troede først, at dørmanden spøgte.

Jeg følte mig ærlig talt lidt som en kriminel, hvilket er en virkelig ubehagelig følelse, når det eneste jeg havde gjort var at kysse på en fyr jeg holder af. Så meget for kærlighed”, fortalte Mathilde til Homotropolis.

Én af Mathildes venner Martin Andersen forklarer, at han tidligere på aftenen havde kysset og taget på sin veninde, uden at det fik nogle konsekvenser, måske fordi han er homoseksuel.

Christian Carlsen, der er indehaver af Never Mind pointerer over for Homotropolis.com, at det ikke er tilladt for heteroseksuelle at kysse, danse, strippe, opføre sig seksuelt eller upassende på Never Mind Gay Night Club.

Dette har ført til blandede kommentarer både homotropolis.com, men også på politiken.dk, der har skrevet om episoden onsdag den 18. april.

På Homotropolis’ side kan man læse denne kommentar fra ’Søren’:

Kære Christian Carlsen og Never Mind.
Jeg har pludselig mistet lysten til at feste og bruge penge på stedet. Kender I lugten af manglende accept, manglende tolerance og mangel på mangfoldighed? Den lugter ikke godt. Heller ikke hos jer. Det gør lugten af manglende forståelse for kærlighed og almindelig glæde og respekt heller ikke.
Når I, forhåbentlig, kommer frem til den beslutning, at alle må kysse på Never Mind uanset køn og seksualitet, så længe de ellers opfører sig ordentlig, vil jeg med glæde overveje at komme tilbage igen.”

Mens ’Christian’ svarer:

Hatten af for Christian Carlsen, for at turde at sige stop. Synes det er fantastisk at man kan tage sine venner, og for mange bøsser, især veninder med i byen, men fuck hvor er det dog irriterende at hver eneste bøsse efterhånden skal ha mindst 4 veninder med, der brænder for at vise hvor fordomsfrie de er. Det kedelige opstår så når pigernes “dates” ankommer, for så er der dømt fuldt hetero hus, og vi pludselig er “irriterende” på vores eget sted. Lad os ta homobarene tilbage, og indføre en kvote på 1 fag-hag gæst pr. bøsse.

På politiken.dk strømmer kommentarerne også ind. Blandet andet fra ’Lars Christensen’:

Hvis et homosexuelt par havde kysset hinanden på en almindelig bar, og derefter var blevet smidt ud, så var fanden løs. Så var det røget direkte i retten og de havde krævet store erstatninger. Men nu er de homosexuelle svage så de har altid ret.

Så for fremtiden at hvis et homosexuelt par (kun bøsser, for de færreste har noget imod at 2 piger kysser hinanden) så er det strengt forbudt på min lokale bar.”

Der er endnu uklart hvordan stedet forholder sig til biseksuelle og transkønnede gæster, der ”opfører sig seksuelt og uanstændigt” med folk af andet køn.

Har du en mening om denne historie så kommenter forneden.

Læs mere på Politiken HER

Læs mere på Homotropolis HER

1 kommentar to “Never Mind i stormvind over heterokys-forbud”


  • At to mennesker kysser hianden burde være noget smukt. Hvis der er nogen der tager anstød af dette, mener jeg at de skal tage tilbage til den indre missionske egn de kommer fra, eller afholder sig fra at komme steder hvor folk kan finde på at kysse hinanden.
    Det høre ingen steder hjemme at blive bortvist fra et offentligt sted fordi man kysser, medmindre man konsekvent kysser folk der ikke er indforstået med at blive kysset, eller at den ene part er under den seksuelle lavalder.

Skriv en kommentar