Om LGBT Danmark « panbladet.dk | LGBT Danmarks nyheds- og kultursite

Om LGBT Danmark

LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner er en interesseorganisation på områderne kønsidentitet og seksuel orientering. Læs mere på foreningens hjemmeside: lgbt.dk.

Formål

LGBT Danmark (tidl. LBL) er en seksual- og kønspolitisk interesseorganisation, der arbejder for lesbiskes, bøssers, biseksuelles og transpersoners politiske, sociale, kulturelle og arbejdsmarkedsmæssige ligestilling på alle niveauer i samfundet.

Vi mener, at alle mennesker skal have mulighed for at realisere deres individualitet og særpræg – uanset køn, alder, etnisk oprindelse, religion, sociale og kulturelle forskelle eller seksuel orientering – og uanset hvilken familieform man vælger at leve i.

Det er LGBT Danmarks specielle opgave at sikre, at denne menneskelige mangfoldighed også kan udfolde sig uanset seksuel orientering.

Principprogram

LGBT Danmarks politik er baseret på et principprogram som blev vedtaget i 2009. Der er to dimensioner i foreningens arbejde: Kønsidentitet og seksuel orientering. Programmet formulerer grundlaget og udstikker rammerne for arbejdet. Du kan læse programmet her.

Foreningens historie

LGBT Danmark blev stiftet i 1948 under navnet “Forbundet af 1948″, og er en af verdens ældste interesseorganisationer for bøsser og lesbiske.

LGBT Danmark blev stiftet på et tidspunkt, hvor homoseksuelle nød meget lidt respekt fra omverdenens side, og så skulle det oven i købet vise sig blot at blive indgangen til de 20 mest stigmatiserende år for homoseksuelle i Danmark. Sidenhen har LGBT Danmark opnået en lang række sejre, og i det 21′ende århundrede er homoseksuelle generelt tolererede i samfundet.

Siden 2009 har foreningens mandat omfattet kønsidentitet, som man allerede havde arbejdet med i enkeltsager. Der har historisk været en sammenknytning af de to områder kønsidentitet og seksuel orientering, og vi har som forening valgt at definere os på basis af disse to ligeværdige dimensioner. Selv i dag er transpersoner udsat for stor stigmatisering og diskrimination, så der er et godt stykke vej endnu til ligestilling. Bliv klogere på LGBT-begrebet i vores introduktion Den Lille Grønne om LGBT.

Foreningens struktur

LGBT Danmark ledes af Landsledelsen. Derudover består landsforeningen af Ungdomsafdelingen og har både politiske og lokale udvalg. /