Tanker

Kom med ud på en løbetur!

Glæden ved at være i god form

Der er næsten ikke nogen skønnere følelse end den at føle sig stærk og sund. Jeg har investeret meget tid og mange kræfter i at komme i form. Det handlede ikke bare om at tabe mig. Det at tabe mig var sådan set bare en måde at komme i form på og i bedre humør på.

Den anden dag faldt jeg over noget på den grønne markedsplads. Jeg var inde for at kigge efter bambusundertøj, og så fandt jeg nogle virkelig lækre bambus trusser, som jeg straks bestilte flere par af, og siden jeg fik dem, kan jeg ikke forestille mig andet end at gå i dem. Det er også skønt, når jeg løber, netop fordi det er et svedabsorberende og køligt materiale. Pasformen betyder også meget.

Hvor løber du hen, når du løber?

Personligt kan jeg bedst lide at løbe på et blødt underlag. Det er bedst for mine knæ. Knæene er jo dem, der tager af for stød. Da jeg bor på Sluseholmen kan jeg tage cyklen hen over Slusebroen og over på Fælleden. Her låser jeg cyklen og stiller den fra mig. Så har jeg et blødt underlag at løbe på ude på Fælleden og belaster dermed ikke mine knæ, men styrker min krop. Jeg ved ikke noget bedre end at være i form og komme ud at løbe og få svedt mine bekymringer ud af kroppen og give mig selv og min krop og sjæl noget ny energi.

Ti gode råd til at komme i form

  • Sæt igang! Du hjælper dig selv til at komme lettere ud af starthullerne.
  • Du styrker dit immunforsvar. Ved at motionere ofte vil dit immunforsvar blive forstærket, så du ikke bliver så let syg, og hvis du bliver syg, bliver du hurtigere rask, fordi du er stærkere. Det giver færre sygedage og mere glæde i dit liv.
  • Glæden ved at komme ud i naturen og dyrke kroppen der. Naturen er der også for dig, ligesom du kan være der for naturen. Husk på at ære naturen ved at leve så klimavenligt som overhovedet muligt. Det er også vigtigt og godt at huske på, at vi mennesker jo ikke er de eneste som er her på jorden. Der er også dyrene og planterne, og vi skal ære disse andre levende væsener.
  • Fællesskabet i at dyrke holdsport. Der kan komme virkelig gode venskaber ud af at dyrke sport sammen.
  • Du er din krops tjener. Sørg for at sætte pris på din krop. Det er lige dig, som lever lige nu, og man kan tids nok komme i graven. Det er bedre at hylde sin krop ved at give den så lang og så god tid her i jordelivet som overhovedet muligt.

You may also like