Tanker

Ravjagt gør dig glad

Vi kender alle sammen det, når man går langs de danske kyster og stirrer intenst ned på stenene og tangen langs vandet i håbet om, at en lille, smuk, orange sten kigger tilbage på en – rav. Vi kender desværre også alle oplevelsen af, at raven virker umulig at finde og at det måske endda føles som, at den ikke eksistere – men det gør den, den gemmer sig blot blandt de andre orange sten og klæbrigt tang. Heldigvis kan moderne teknologi gør denne sjove jagt lidt nemmere, så du oftere går fra stranden med et smil på læben.

Ravet på den danske kyster

Som mange nok ved, så var det rav, vi i dag finder langs de danske kyster, oprindeligt harpiks. For mange millioner år siden, blev harpiksen ført til skandinavien af istidens gletsjere, hvor vi nu, millioner af år senere, kan more os med at lede efter det stivnet harpiks, der nu har værdi som en smykkesten. Ravet har en smuk orange, brunlig eller rødlig farve og føles lidt blødere end en almindelig sten. Hvis man tror man har fundet rav, kan man meget forsigtigt bide i det, for at mærke om det giver efter.

Danmark er et af de lande i verden med mest kystlinje pr. indbygger. Derfor danner de smukke, danske kyster favorable omstændigheder for jagten på rav. Du kan gå kilometer op og kilometer ned langs kysten, lige meget hvor du befinder dig i det danske land. Derfor er ravjagt en oplagt aktivitet i Danmark, som man kan dyrke sammen med venner og familie, når man er ude ved havet.

Ravjagt er god motion

Ikke nok med, at jagten på rav bringer dig ud i den smukke danske natur og fylder dine lunger med frisk havluft, så er det også en oplagt mulighed for, at få en masse kilometer i benene. Det anbefales, at voksne mennesker går 10.000 skridt om dagen, men det at gå bare for at gå kan føles meningsløst. Der kan ravjagt tilføje et spændingsmoment, samt give et adrenalinkick, når du lykkes med at finde et flot stykke rav. Ravjagten kan fjerne fokus fra selve det at gå, og det kan faktisk være helt svært at stoppe igen, da man ved at gå lidt længere, øger sin chance for gevinst.

Det er muligt at øge chancen for en succesoplevelse på ravjagten endnu mere, hvis man anskaffer sig en ravlygte. Der findes dansk produceret ravlygter, som vi fandt hos ravfund.dk. Ravlygten er en specielt designet UV-lampe, der gør, at et stykke rav vil lyse op, når det bliver ramt af lyset fra lygten. Dette gør det meget nemmere, at skelne det rigtige rav fra almindelige sten og tang. Det er svært ikke at blive glad, når man går aftentur langs vestkysten med en ravlygte. Derudover sparer det dig for at bide forgæves i mange sten.

Der er alt i alt mange gode grunde til, at ravjagt gør en glad. Det er god motion, smukke naturoplevelser, frisk luft og indeholder et element af spænding.

 

You may also like